tel. +48 61 625 59 69

Zalety stosowania ProFibe

Nasz unikalny proces produkcji daje dwie korzyści dla użytkownika.

Po pierwsze,

ProFibe jest proszkiem bez smaku, stosowany jako dodatek do potraw lub jako zawiesina.

Po drugie,

nasza unikalna technika wytwarzania gwarantuje 100% wykorzystanie rozpuszczalnego błonnika w wodzie.

 

Dlaczego warto korzystać z ProFibe?


Choroby układu krążenia są głównym zabójcą mężczyzn i kobiet. Choroby serca zabijają więcej ludzi niż rak, AIDS, zabójstwa i wypadki razem wzięte! Prawdopodobieństwo zgonu z powodu chorób układu krążenia ma jedna osoba na dwie czyli 50% wszystkich ludzi! Niektóre czynniki ryzyka chorób serca (np. dziedziczenie) nie może zostać zmienione. Na szczęście możemy modyfikować inne czynniki ryzyka, takie jak palenie, dieta i ćwiczenia fizyczne.


Jednym z ważnych czynników ryzyka chorób serca jest poziom cholesterolu. Jeżeli lekarz stwierdził ,że poziom cholesterolu jest wysoki to stosowanie samej diety i ćwiczeń może okazać się mało skuteczne . Zalecane byłoby wprowadzenie na stałe do swojej diety dietetycznego błonnika w postaci Suplementu diety ProFibe .

 

Dzięki systematycznemu stosowaniu Suplementu diety ProFibe możesz :

Obniżyć cholesterol. Błonnik rozpuszczalny (pektyny) jest rozkładany do trójkarboksylowych kwasów tłuszczowych, które odpowiadają za hamowanie biosyntezy cholesterolu w wątrobie. Dzięki swej konsystencji wyłapuje i usuwa kwasy żółciowe z jelit. Ponieważ wątroba używa ich do produkcji cholesterolu, zatem gdy zostaną usunięte, obniża się poziom cholesterolu. Wydalanie kwasów żółciowych to główny sposób pozbywania się przez organizm nadmiaru cholesterolu, gdyż nie może on, tak jak inne tłuszcze zostać zmetabolizowany. Błonnik nierozpuszczalny obniża poziom trójglicerydów we krwi, przez co zmniejsza ryzyko miażdżycy.

Polepszyć pracę jelit. Błonnik wędruje przez cały przewód pokarmowy w stanie praktycznie niezmienionym. Jednakże wzdłuż całej drogi wchłania wodę, przez co zwiększa objętość masy kałowej i przyspiesza eliminację niestrawionych resztek. Likwiduje to zaparcia i ułatwia regularne wypróżnianie się. Żywność zawierająca dużo błonnika pokarmowego pomaga zapobiegać zaparciom i bólom towarzyszącym hemoroidom, ponieważ zwiększa zawartość wody w kale, przez co łatwiej go wydalić z organizmu.

Ustabilizować stężenie glukozy we krwi. Błonnik opóźnia przemianę węglowodanów poprzez częściowe blokowanie dostępu glukozy do krwi, co z kolei zmniejsza wydzielanie insuliny i pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi. Ponadto wydzielanie insuliny jest częściowo wywoływane i regulowane przez system hormonalny (żołądkowy peptyd hamujący GIP i enteroglukagon). Wzrost spożycia błonnika prowadzi do obniżenia poziomu hormonów.

Oczyścić jelita i stopniowo cały organizm z toksyn. Błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny w wodzie pomaga eliminować z organizmu toksyny, kwasy żółciowe, metale ciężkie (dzięki zdolnościom jonowymiennym wolnych grup karboksylowych), a nawet substancje rakotwórcze.